arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Julien Royer

Julien Royer

Yemekle ilgili ilk anınızı hatırlıyor musunuz?

Sanırım yemekle ilgili ilk hatırladığım anı büyükannemin yemek yapışı... Bir de ağaçtan meyve topladığımızı, evdeki kuş üzümlü ve frenk üzümlü reçellerin kokusunu hatırlıyorum.

Her fırsatta büyükannenizin tartlarının size ilham kaynağı olduğunu söylüyorsunuz. Bu tartlarını bu kadar özel kılan ne?

Büyükannem çok lezzetli elmalı ve erikli tartlar ve tabii bir de bahar ve yaz aylarında çok güzel reçeller yapardı. Sanırım bu kadar lezzetli olmalarının sebebi onları ailecek hep birlikte yapmamızdı. Bu yüzden büyükannemin tartlarının kalbimde ve anılarımda çok özel bir yeri var.

Restoranlarınızda misafirlerinzie yemek aracılığıyla nasıl hikayeler anlatmak istiyorsunuz?

Hikaye anlatmaktan ziyade misafirlerime her zaman bilmedikleri yeni bir şey öğretmek istiyorum.

Odette’i açmadan önce çok iyi şeflerin yanında çalıştınız. Bugüne kadar öğrendiğiniz en önemli şey neydi?

Michel Bras’la çalışırken tarım ürünleri ve yöresel lezzetler hakkında çok şey öğrendim. Bana bir yemeğin içindeki her malzemenin özüne ve oluşturdukları bütüne saygı duymayı öğretti.

Cantali, Durtol ve Londra’dan sonra 2011’den beri Singapur’da yaşıyorsunuz. Birçok farklı kültürün bir arada yaşadığı bu şehirde yeme-içme alışkanlıklarını ve yemek endüstrisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bence Singapur Güney Asya’nın orta noktası, bütün yollar buradan geçiyor. Dünyanın dört bir tarafında çalışmış bir şef olarak Singapur’un kültürel zenginliğini ve mutfaktaki çeşitliliğini çok seviyorum. Başka hiçbir yerde olmayan bir denge var; bu yüzden burada çalışmak bana çok ilham veriyor.

Geçtiğimiz mart ayında Odette, Asia’s 50 Best Restaurants 2019’da birinci seçildi. Bu ödül sizin için ne ifade ediyor?

Ekibim de ben de bu ödülü almaktan dolayı çok sevinçliyiz; fakat ne olursa olsun bizim için en büyük mutluluk restoranın yemeğinden keyif alan mutlu müşterilerle dolu olması.

Asya mutfağından esintiler taşıyan Fransız lezzetlerinin servis edildiği Odette’in menüsünü hazırlarken nelerden ilham alıyorsunuz?

İlham kaynağım ve motivasyonum başından beri aynı; doğanın bize sundukları. Benim için mühim olan her zaman restoranımda mevsimine uygun ürünler kullanmak. Sürdürülebilirlik ilkelerini gözeterek her mevsim buna göre yeni reçetelerle dolu bir menü hazırlamak.

Röportaj ELİF BAYRAM 

Curated No.6'yı satın almak için tıklayın.

 

Read more

Alain Passard

Alain Passard

Arnaud Donckele

Arnaud Donckele

Ferran Adria

Ferran Adria

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.