arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Jakarta Guide by Ronald Akili

Jakarta Guide by Ronald Akili

GASTRONOMİ DURAKLARI

Dharmawangsa Hotel’de kahvaltı etmeyi çok seviyorum. Hem geniş seçenekleri hem espresso barı hem de artizanal hamur işleriyle güne keyifli bir başlangıç yapmamı sağlıyor.

“Omakase” geleneğini sürdüren Javanegra’da yediğim her yemek lezzetli ve süprizlerle dolu.

Otantik Endonezya lezzetlerini tatmak istediğimde tercihim tabii ki Kaum. Tarifleri ve pişirme tekniklerini Endonezya’yı gezerek öğrenen mutfak ekibiyle “otantik” olmanın hakkını veriyor. Favori yemeğimse Gohu Ikan Tuna.

SANAT TURU

Modern sanat tutkunlarının ziyaret etmeden geçmemesi gereken bir müze. Hem lokal hem uluslararası sanatçıların eserlerini sergileyen geniş bir koleksiyonu var.

Yerel sanatçılara görünürlük kazandırmak isteyen galerinin seçkisi MACAN kadar geniş olmasa da hızla büyüyor. Kültürü modern sanat aracılığıyla tanımak isteyenler mutlaka ziyaret etmeli.

ŞEHİR MANZARASI

Şehrin tarihi kısmı görmekten en çok keyif aldığım yer. Özellikle Fatahillah Müzesi’nden başlayarak tüm bölgeyi gezmeli, kanalın kenarında yürümeli, tarihi ve kültürü hissetmelisiniz. 

KONAKLAMA ADRESİ

Hem lüks hem de doğayla iç içe olduğu için Dharmawangsa Hotel’de kalmayı seviyorum. Benim gibi Endonezya geleneklerini modernle harmanlayan, tümüyle rahatlatıcı bir deneyim arayanlar tercih edebilir.

ALIŞVERİŞ 

Salamat Datang anıtına çok yakın ve çok merkezi bir yerde olduğu için ulaşması çok kolay. Ayrıca aradığım tüm markaları bir arada bulabildiğim için burayı tercih ediyorum.

Curated No.6'yı satın almak için tıklayın. 

Read more

Phuket Guide by Vladislav Doronin

Phuket Guide by Vladislav Doronin

VENICE by Licinio Garavaglia

VENICE by Licinio Garavaglia

Shanghai Guide by Markus Engel

Shanghai Guide by Markus Engel

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.