arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Silvia Furmanovich

Silvia Furmanovich

Mücevher tasarımcısı olmaya nasıl karar verdiniz?

2000 yılında takı tasarımı üzerine birkaç kursa katıldıktan sonra mücevher tasarımcısı olmaya karar verdim. Porselen boncuklu örgü bilezikler tasarlıyordum ve aynı zamanda bilezik tokası için antik parçalar topluyordum. Babam mücevherciydi; fakat mücevher tasarlamıyordu, sadece dekoratif parçalar yapıyordu. Büyüdüğüm evde bir atölyemiz vardı. Mücevherciliğin kanımda olduğunu ve kesinlikle yapmam gerektiğini fark ettim.

Bir elbise sizi daha ince, topuklu ayakkabılar daha uzun gösterebilir. Peki mücevherler güzellik algısını nasıl değiştirebilir?

Mücevherler kişinin daha öz güvenli hissetmesini ve kendini ifade etmesini sağlıyor. Bir şekilde içgüdülerini keşfetmeleri için imkan tanıyor.

Kakma sanatını diğer disiplinlerden ayıran özellik nedir?

Kakma sanatı dekoratif sanatta ya da mobilyada kullanılan geleneksel bir teknik. Farklı renklerde ve şekillerdeki ince ahşap parçaların, ahşap yüzeyler içine gömülmesi olarak tanımlanabilir. Bu alanda çalışan zanaatkarların işleri ve çizimleri çok ince ve detaylı oluyor, bu nedenle kullandıkları teknik, mücevher için fazlasıyla uygun.

Hangi materyalleri kullanmayı tercih ediyorsunuz?

Doğal ve insanların mücevherle asla bağdaştırmadığı materyallerle çalışmayı seviyorum.

Ahşap ile elması bir araya getiren tasarımlarınız da var. Bu iki malzemeyi bir araya getirmeye nasıl karar verdiniz?

Evet, çiçekleri reçine ile kaplayarak değerli taşlarla bir araya getirmekten büyük keyif alıyorum. Ayrıca benim müşterilerim her şeye sahip, farklı ve yeni bir şey arayışındalar. Ben de onlara bunu sunuyorum.

Birlikte çalıştığınız zanaatkarları nasıl seçiyorsunuz?

Dünyayı gezerek farklı zanaatları keşfetmeyi çok seviyorum. Örneğin; Tayland’da bambudan inanılmaz işler çıkaran zanaatkarlarla, Japonya’da lake işçileriyle, Amazon Ormanları’nda kakma işi yapan sanatçılarla çalıştım.

Röportaj BERİL ŞAHİN

Curated No.2'yi satın almak için tıklayın.

 

Read more

Alican İçöz

Alican İçöz

Ara Vartanian

Ara Vartanian

Erol Sağmanlı

Erol Sağmanlı

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.