arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Markus Engel

Markus Engel

Markus Engel'in bu hayali nasıl başladı?

Kaliteli, uzun soluklu bir iş kurmanın hayalini kuruyordum; spesifik bir hayalim yoktu; bir uzmanlık alanı ya da bir iş kolu düşünmemiştim. Gerçek, hayata dokunan insanlara pozitif enerji veren bir şey yapmak istiyordum; keyif alacakları aynı zamanda özenecekleri; değişime ve gelişime ön ayak olan… Bu hislerime konaklama sektörü karşılık verdi; konuklara farklı deneyimler yaşatarak bir şeyler değiştirdiğimize ve fark yarattığımıza inanıyorum.

O zaman sizi turizm sektörüne getiren de bu hayal oldu?

Aslında bir tesadüf sonucu turizm sektörüyle tanıştım. Gazetecilik ve politika okumak için üniversiteye başlayacağım yıl barmen olarak işe girmiştim. O gün bugündür arkama bakmadım ve hizmet sektöründeyim.

Peki sizi Asya’ya getiren ne oldu?

Almanya’da turizm üzerinde eğitim aldıktan ve farklı lüks otel gruplarında çalıştıktan sonra Malezya’nın en ünlü otellerinden The Datai’den iş teklifi aldım. Asya’nın güzellikleriyle de ilk o zaman tanıştım; bu kıtanın benim hizmet anlayışımla örtüşeceğini fark ettim. Ardından bir süreliğine yeniden Avrupa, Amerika ve Afrika’ya başka işler için dönmüş olsam da bir yarım Asya’da kaldı çünkü Asya’da tamamlanmış hissetmiştim; bence buranın DNA'sında misafirperverlik var.

Urban Resort Concept’i kurmak nereden aklınıza geldi? Onu herhangi bir otel zincirinden ayırmak için aklınızda bir fikir var mıydı?

URC var olan ve lokal kültürü benimseyememiş odağına sadece misafirini ve lüks otel deneyimini koyan geleneksel otel gruplarını farketmem ile doğdu… Sanırım URC’yi rakiplerinden ayıran üç özellik var. Birincisi yaratılış süreci; her bir otelimiz 21. yüzyıl kullanıcısını anlayan, metropolitan bir kaçış noktası; fakat aynı zamanda çevresiyle uyum içerisinde bir tasarıma sahip. Yarattığımız her mekanın bulunduğu şehrin ruhunu yansıtmasına önem veriyoruz; yemekten wellness'a her alanda tasarım kendini belli ediyor. Bir diğer farkımız ise konuklarımıza sunduğumuz deneyim. Biz müşterimizi her şeyin odağınıza alıyoruz; bu da tasarımı ve hizmeti kişiselleştirmeye, daha cömert ve merak uyandıran bir biçime sokuyor. Alıştığınız checkin, kahvaltı saati, mini bar gibi tüm standartlar konuklarımızın tercihlerinize adapte ediliyor.

Bir projeye başlarken önceliğiniz ne oluyor?

Herhangi bir işe başlarken kendimize ilk şu soruyu soruyoruz: “Burası A+ bir lokasyon mu?” Çünkü sınıfının en iyileriyle rekabet içerisindeyiz. Bir diğeri ise beraber çalışacağımız yüklenici firmaların bizimle aynı vizyonu paylaşıp paylaşmadığı... 

Röportaj DERYA GÜRSEL 

Curated No.5'i satın almak için tıklayın.

Read more

Ronald Akili

Ronald Akili

Licinio Garavaglia

Licinio Garavaglia

Serdar Kutucu

Serdar Kutucu

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.