arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Roberto Baciocchi

Roberto Baciocchi

Mimar olmaya nasıl karar verdiniz?

Mimarlığın sahip olduğu geniş oyun alanı beni kendine çekti; yapmak istediğim şeyin mekanda üretmek olduğunu her zaman biliyordum.

Roberto Baciocchi Studio’nun DNA’sını nasıl tanımlarsınız?

Denenmemiş formüllerle çalışmayı seven... Çalışmalarımızı her zaman dinamik olmasına özen gösteriyoruz; zamana ve şartlara adapte olabilmesine... Sürekli gelişim halinde olmanın bizi canlı tuttuğuna ve işimizi çekici kıldığına inanıyoruz. Her işe hevesle yaklaşıyoruz, bu da onu özel kılıyor. Donanımlı bir iş verenle çalıştığınızda bu mekanın her alanına yansıyor; ne istediğini bilen ve doğru aktaran... Biz de bu isteğe karşılık vermek için orijinallik arayışına giriyoruz.

Bir röportajınızda sıradanlığa tahammül edemediğinizi okumuştum... 

Proje, bir dekorasyon çözümünden ibaret olmadığında belirlediğimiz konsept mekana kendini tam anlamıyla yansıtabiliyor. Bu gerek sıradanlığın kırılması gerek bir düşünce biçiminin mekansal ifadesi mobilyadan plan çözümüne her aşamada görülebilir. Benim için önemli olan doğru materyali, kaliteyi ve düşünceyi mekan ile buluşturabilmek. Hazır şemaları kullanmamaya, her şeye şüpheyle yaklaşmaya, kaliteyi yaratacak yeni ve odaklı yollar tecrübe etmeye her zaman dikkat ederim.

Arezzo’da kendiniz için bir ev tasarladınız. Restorasyon sürecinden biraz bahseder misiniz?

Antik objelerin birbiriyle iletişim kurduğuna ve çevresindeki herkesi hayal etmeye teşvik ettiğine inanıyorum. Çünkü bu objeler geçmişten hikayeler anlatıyor; her biri geçmişin izlerini taşıyor. Restorasyon da benim için bu hikayeyi ortaya çıkarmanın çok önemli bir aracı. Arezzo'daki evimde de kendime ve geçmişe ait bir hikaye anlattığıma inanıyorum.

Evinizde antik Venedik kadehleri, Gio Ponti tasarımı sandalyeler gibi özel parçalar yer alıyor. Sizin için hangi parça diğerlerinden daha özel?

Eşyalar ve objeler, üreticisi kim olursa olsun size bir şeyler anlatır. Ben bu hikayelerle ilgileniyorum. Gio Ponti’ye gelecek olursam; evet, benim için yeri diğerlerinden daha özel; bunun nedeni Ponti’nin ürettiği her şeyin çok yönlü oluşu ve orijinalliği uzun yıllar koruması.

Röportaj DERYA GÜRSEL 

Curated No.7'yi satın almak için tıklayın. 

Read more

Seyhan Özdemir Sarper

Seyhan Özdemir Sarper

Chahan Minassian

Chahan Minassian

Emiliano Salci & Britt Moran

Emiliano Salci & Britt Moran

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.