arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Berlin Guide by Serdar Kutucu

Berlin Guide by Serdar Kutucu

KONAKLAMA ADRESİ

Berlin’e gelen misafirlerimize 1920'lerin Hollywood’una referans veren Hotel Zoo’yu öneriyorum. Loş bir ışığın altında, baştan çıkarıcı bir atmosfer yaratan otelin barı, Grace Bar, egzotik kokteylleri ve DJ performanslarıyla dikkat çekiyor.

LEZZET DURAKLARI

Soho House, şehirde en sevdiğim yerlerden. Bowl’ları ve harika pişirilmiş yumurtaları ile kahvaltı için tercih etmenizi önerebilirim. Sakin ambiyansıyla, kafayı toparlayıp çalışmak için de çok uygun. 

Berlin ruhunu en iyi tarihiyle buluşarak anlayabilirsiniz. Borchardt bu anlamda en değerli adreslerden biri. 1853 yılından beri hizmet veren restoran, savaş sırasında zarar görmüş ancak daha sonra tekrar açılmış. Mekanın her detayında bu yaşanmışlığı hissedebiliyorsunuz. Mutfağı ise oldukça lezzetli tatlarla dolu.

Japon mutfağını Berlin’de deneyimlemek isteyenler için doğru adres. Hem sushi barı hem de tasarımıyla favorilerim arasında. Neon tabelasına aldanmayın, Berlin’in underground kültüründen çok kopmadan şık bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Berlin’den Moulin Rouge’a hızlı bir geçiş yapmak için Paris Bar’ın kapısından geçmeniz yeterli. Sanat ve sanatçıların buluşma noktası olan restoran, David Bowie’den Iggy Pop’a sanat dünyasının yıldızlarını ağırlamış. Açıldıktan 40 yıl sonra bugün hala sanat ve film camiasının en favori mekanı.

Yeni açılan ve modern ambiyansıyla listemde kendine yer edinen Panama Restoran'ın aydınlık ortamını seviyorum.

SANAT 

Neues Museum, 2. Dünya Savaşı’nda hasar gördükten sonra, 2003 yılında mimar David Chipperfield tarafından restore ediliyor. Bina, savaşın izlerini taşıyor olmasından ötürü özel bir yere sahip.

EĞLENCE

Bar Tausend, Friedrichstrasse S-bahn’ın altında, tabelasız çelik kapısının ardında fütüristtik bir dünya saklıyor. Kulağa ilk anda biraz klostrofobik gelse de Berlin’e geliyorsanız mutlaka uğramalı.

Curated No.4'ü satın almak için tıklayın.

Read more

Shanghai Guide by Markus Engel

Shanghai Guide by Markus Engel

VENICE by Licinio Garavaglia

VENICE by Licinio Garavaglia

Ghent Guide by Arnaud Zannier

Ghent Guide by Arnaud Zannier

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.