arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Licinio Garavaglia

Licinio Garavaglia

Sizce Venedik’in en çekici yönü nedir?
Bence Venedik'in en çekici yönü; özgün mimarisinin büyük bir kısmını koruduğundan, zaman durmuş gibi hissettirmesi... Kanallarla dolu bu şehirde kaybolmak, sizi ihtişamlı, gizemli eski bir çağa götürüyor.


Dünyada en çok hangi ülkelerin doğasını ve kültürünü seviyorsunuz?
Tabii ki başta kendi ülkem İtalya… Ancak Asya’da doğanın zengin kültürel mirasla iç içe geçtiği birçok ülke var, onları da çok seviyorum.

Seyahat ve turizm sektöründe son zamanlarda hangi trendleri gözlemlediniz?
İnsanlar geleneksel lüks anlayışının ötesine geçen, daha anlamlı ve kişiye özel deneyimlere yöneldi. Pandemi sonrasında kişisel alana verilen önem arttı. Lüks tanımı sürekli olarak değişiyor ve biz de misafirlerimizin talepleri doğrultusunda sunduğumuz hizmeti özelleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Birçok misafirimiz, daha otantik, eğitici ve kültürel deneyimler arıyor. İnsanlar, yerel topluluklarla etkileşimde bulunan ve ziyaret ettikleri destinasyonun zengin kültürünü ön plana çıkaran farklı, unutulmaz deneyim arayışı içinde artık daha bilinçli seyahat ediyor.

Sizi lüks konaklama sektörüne yönlendiren neydi?
Ben çocukken babamın iş gezileri için çok güzel otellere giderdik, bu benim için büyük bir şanstı. O dünya beni büyüledi ve altı yaşımdan beri bir otelin genel müdürü olmayı hayal ediyordum.

Sizce bir oteli unutulmaz kılan nedir?
Benim için bir oteli unutulmaz kılan, detaylara gösterilen özen ve samimi, kişiye özel hizmettir. Bunlar rahat ve huzurlu bir konaklamanın anahtarı. Aman, misafirlerine gösterdiği özel ilgiyle her zaman öne çıkmıştır; sunduğumuz hizmette her bir misafirimizin ihtiyacını gözetiyoruz.

Aman Venice’teki yaşamdan ve otelin müşterilerine sunduğu hizmetlerden bahseder misiniz?
Aman Venice, Büyük Kanal’ın kıyısında 16. yüzyıldan kalma büyüleyici bir sarayda, şehrin kalbinde yer alıyor. Bu özel mekanda yalnızca 24 oda var ve birçoğu 18. yüzyılın usta ressamı Tiepolo'nun orijinal freskleriyle bezeli. Rokoko tarzı sanat eserleriyle sarayın görkemli mimarisine ve zengin mirasına saygı duruşunda bulunan otel, günümüzün konfor anlayışını da gözetiyor. Aman’ın ünlü misafirperverliği ve kişiye özel hizmet anlayışıyla harmanlanan bu sıcak atmosfer, konuklara adeta ikinci bir ev konforu sunarken, otelin asil mimarisi, eşsiz konumu ve gizliliğe verdiği önem konukların beklentilerini karşılayan benzersiz bir deneyime dönüşüyor.

Misafirlerimiz Venedik kültürünün derinliklerine dalabilecekleri atölyelere ve interaktif derslere katılma şansı buluyor. Sanat tarihçilerinden mimarlara, şeflerden mühendislere alanında uzman kişiler tarafından düzenlenen özel turlar sayesinde, “yüzen şehir” Venedik’in büyüsünü kalabalıklardan uzak bir şekilde keşfedebiliyorlar. Yerel el sanatlarını ön plana çıkarmak için de çabalıyoruz. Mesela barımızda, Venedik’te yaşayan son altın varak ustası tarafından hazırlanan altın varaklı özel bir kokteyl sunuyoruz. Bar Müdürümüz Antonio, bu özel kokteyli sunarken altın varağın ve sanatçının hikayesini de misafirlerle paylaşıyor.

Röportaj Seval Akbulak

Röportajın tamamına erişmek ve Curated Magazine No.25’i satın almak için tıklayınız.

Read more

Tim Weiland

Tim Weiland

Nikolas Ioannidis

Nikolas Ioannidis

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.