arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Ceylin Türkan Bilge

Ceylin Türkan Bilge

Siedres’in olmazsa olmaz elementleri nelerdir?

Akdeniz ve Ege esintisi; özenli bir rahatlık, hissi olan desenler, renkler ve dokular!

Bugüne kadar moda sektöründeki pek çok markanın dört sezon boyunca çok parçalı koleksiyon yapmasına alışık olarak büyüdük. Bugünün moda dünyasında Siedres üretim felsefesini nasıl şekillendiriyor?

Yaşadığımız toprakların sanatları ve zanaatları markamıza büyük bir ilham kaynağı. Dört sezon koleksiyon çıkarsak da hızlı moda anlayışına çok uzağız. Günümüzde makineleşme, hızlı tüketim gibi etkenlerden dolayı artık o eski ustalıkları bulmak çok zor maalesef. Köylerde veya Anadolu’da çok güzel dokumalar, el işçilikleri, desenler ve doğal boyama teknikleri devam ediyor. En büyük amacımız bu işçiliğin sürdürülmesine katkı sağlamak.

Tipik İskandinav minimalizminden uzak, sıcak ve dingin bir tasarım diline sahip Siedres’in hikayesi nasıl başladı?

Biz büyük şehirden kaçma hayali kuran ama cesaret edemeyen bir ikiliyiz. Hep aklımızda günün birinde bir Akdeniz kasabasına taşınmak var. Siedres de bir gün birlikte yaşamayı düşlediğimiz hayali kasabanın adı. Bir Akdeniz sahilinde tatlı ,güneşli ve neşeli bir kasaba. Siedres bir moda markası olarak başlamış olsa da yaratmak istediğimiz aslında bir hayat tarzı.

Bir koleksiyon fikri Siedres’te nasıl şekilleniyor ve yaratım süreci nasıl ilerliyor?

Her koleksiyonun kendi ruhu var ve yeni bir ruh haline girmeden önce sıfırlanmak, kendimi ona adamak istiyorum. Bir hafta ara verip biraz kafamı boşaltıyorum. Sonrasında hemen araştırmaya başlıyorum. O dönemde duyduğum, okuduğum, hissettiğim herhangi bir şey koleksiyon için çıkış noktası olabiliyor.

2022 kapsamında nasıl bir koleksiyon bekliyor bizi? Aralarında özellikle göz göze geldiğin favori parçan hangisi?

2022 İlkbahar/Yaz koleksiyonumuzun en gözdesi kaleydoskop desenli MULT pantalonumuz ve uyumlu DYLAN yelek oldu. Sonbahar/Kış koleksiyonumuz “PsychRide”da ise 60’lar Londra’sının psychedelic akımlarından esinlendik. Baş döndürecek desenler ve bizden ilk defa göreceğiniz parçalar olacak!

Röportaj SEVAL AKBULAK Fotoğraflar GİZEM ÖZÇELİK, CİHAN ÖNCÜ

Curated No.18'i satın almak için tıklayın.

Read more

Christophe LeBo

Christophe LeBo

Edgardo Osorio

Edgardo Osorio

Murat Türkili

Murat Türkili

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.