arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Kike Sarasola

Kike Sarasola

Room Mate Hotels kurulmadan önce nelerle meşguldünüz?

Barselona, Atlanta ve Sydney’de gerçekleşen Dünya Olimpiyatları’nda Binicilik dalında yarıştım. Fransa’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’ndan bir bronz madalya, İspanya Şampiyonaları’ndan beş birincilikle döndüm. Atina’da gerçekleşen 2004 Olimpiyatları öncesi geçirdiğim bir sakatlıkla biniciliğe ara vermem gerekti. O noktada Room Mate Hotels ile ilgili hazırlıklarımı yapmaya başladım ve şuan yedi ülkede 36 otel ile hizmet veriyor, büyümeye devam ediyoruz.

Sizin için seyahati bir tutkuya dönüştüren neydi?

Yarışmalar sebebiyle sürekli seyahat halindeydim; senenin 300 gecesi otellerde kalıyordum. Seyahat, hayatımın vazgeçilmez bir parçası; işim evet ama aynı zamanda tutkum.

Size Room Mate Hotels fikrini veren ne oldu?

Arkadaşlarımla New York’a gitmiştik ve kalmak istediğimiz bir otel bulamadık. Şehirde pek çok farklı otel opsiyonu var ama bizim peşinde olduğumuz, merkezi bir konumda yer alan, göz alıcı bir tasarıma sahip, uygun fiyatlı bir oteldi. Room Mate Hotels fikrini veren, aradığımız özellikleri taşıyan bir otel bulamamış olmamızdı. Bugün otellerimiz şehrin en güzel noktalarında konumlanıyor: Milano’da Il Duomo, New York’ta Times Square, Madrid’de Gran Vía…

“Happitality” konseptinizden bahsedebilir misiniz?

Misafirperverliği anlatmak için “hospitality” kelimesinin kullanılmasından hoşlanmıyorum; bana hastaneleri hatırlatıyor. Biz müşterilerimizin mutlu olmasını istiyoruz. Bunu anlatmanın en güzel yolunu “happitality” konseptiyle bulduk.

Room Mate Hotels için mükemmel konum ne anlama geliyor?

Şehir merkezinde yer alan göz alıcı bir bina. Günümüzde mükemmel seyahat ancak mükemmel bir deneyimle mümkün. O yüzden dünyanın neresi olursa olsun, şehir merkezinde dikkat çeken bir yapı Room Mate Hotel olabilir.  

Room Mate Hotels’in sunduğu deneyimden bahseder misiniz?

Dünyanın neresinde olursanız olun, size o şehrin deneyimini aktaracak bir arkadaşınız olduğunda şehrin sizinle farklı bir diyalog kurduğunu inanıyorum. Bu sebeple her otelimize bir isim ve karakter veriyoruz. Örneğin Room Mate Oscar, Madrid’in merkezinde yaşayan bir moda fotoğrafçısı. Dışarı çıkmayı çok seviyor; dolayısıyla  Gran Vía’da yer alan en güzel kokteyl barlarının hepsine hakim. Bu profili oluşturduğumuzda, işler birlikte çalıştığımız tasarımcılar için de daha ilginç hale geliyor. Farklı isim, farklı karakter ve farklı tasarımcılar demek. Her bir otel birbirinden çok farklı; Room Mate Hotels deneyimini benzersiz kılan da bu.

Röportaj DERİN ÖVGÜ ÖĞÜN Fotoğraf ROOM MATE GROUP

Curated No.9'u satın almak için tıklayın.

 

Read more

Mario Hertel & Thomas Heyne

Mario Hertel & Thomas Heyne

Licinio Garavaglia

Licinio Garavaglia

Cedric Reversade & Paul-Maxime Koskas

Cedric Reversade & Paul-Maxime Koskas

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.