arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Matthew Harris

Matthew Harris

Kişisel stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Lüksü minimalizm ve rahatlıkla birleştiren bir tarza sahibim.

Anneniz Jamaika’da terziydi, modayla iç içe mi büyüdünüz?

Evet, annem müşterileri için harika tasarımlar yaparken hep onu izlerdim. Yaz aylarında okul dönemi için çocuklara üniformalar dikerdi. Her ne kadar moda karşıtı ve asi olduğumu düşünsem dekanımda var. Çocukluğumdan beri dışarı çıkmadan önce her zaman anneme nasıl göründüğümü sorardım. Çok küçük yaşlardan itibaren hem fikirlerime değer veren hem de modayla ilgilenen biriyle büyüdüm.

Sizde harika olan şey, kusursuz bir stile sahip olmanız. Modaya dair ilk anınız neydi? 

Annem çalışırken kumaş parçaları ve düğmelerle oynamak modayla ilgili hatırladığım ilk sahnelerden. Belli belirsizde olsa tasarımcı olacağıma dair hep bir sezgim vardı.

Mücevher endüstrisine olan ilginizi ne tetikledi?

Ben kuyumculuk sektörünü öğrenmek için yola çıkmadım. Bencilce sadece kendim için mücevher yapmak istedim ve sonra bu durum diğer karşılaşmaları getirdi.

Erkek mücevherlerinden kadın mücevherlerine geçişiniz nasıl oldu?

Sürekli takılarımı çalan beş kız kardeşim vardı. Bunun üzerine, kadınların güzel takılara olan ihtiyacını gördüm. Annem ise en büyük ilham kaynağımdı. Mücevherin bir kadının ruh halini nasıl değiştirebileceğini biliyorum güzel bir mücevher parçası taktığında değişen davranış şeklini seviyorum.

Mateo kadını kimdir?

Zeki ve kendi tarzına sahip olan tüm kadınlar Mateo kadınıdır. Trendlere uymaz. Sadece kişisel ve özel mücevherleri sever ve onları hayatının bir parçası yapar.

İlk tasarladığınız parça hangisiydi?

Yaptığım ilk takı, çapalı bir fermuar kolyeydi. Sert olduğu kadar da güzel görünüyordu. Kolyeye bir çapa pandantifi astım. Çapalar gücü ve umudu temsil eder ve sizi topraklar. Rihanna bu kolyeyi taktı ve marka bu şekilde popülerlik kazandı.

Günlük olarak taktığınız mücevherler var mı?

Evet, kesinlikle çıkarmadığım mücevherlerim var. Günlük olarak taktığım elmas tenis bileziği, gökkuşağı safir tenis bileziği, ince bir zincir üzerine geçirdiğim çapraz kolye ve “SecretInitial” koleksiyonundan olan yüzüklerim olmazsa olmaz parçalarım!

Yaratıcı sürecinize yön veren ilham kaynaklarınız neler?

Çoğunlukla çağdaş sanattan ilham alıyorum. Diğerlerinin yanı sıra Alexander Calder ve Wassily Kandinsky’i özellikle çok seviyorum. Bununla birlikte, NewYork sonsuz bir ilham kaynağı. Ayrıca trenden insanları izlemeyi çok seviyorum.

New York mücevher tasarımlarınıza nasıl ilham kaynağı oluyor?

Artık New York’ta yaşamıyorum. Texas ve Lizbon’daki evlerim arasında gidip geliyorum. Ancak marka New YorkCity’de doğdu ve her zaman bir NewYork markası olacak.

Röportaj SEVAL AKBULAK

Curated No.22'yi satın almak için tıklayın.

Read more

Alexis Bittar

Alexis Bittar

Ara Vartanian

Ara Vartanian

Başak Baykal

Başak Baykal

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.