arrow-left icon arrow-right icon behance icon cart icon chevron-left icon chevron-right icon comment icon cross-circle icon cross icon expand-less-solid icon expand-less icon expand-more-solid icon expand-more icon facebook icon flickr icon google-plus icon googleplus icon instagram icon kickstarter icon link icon mail icon menu icon minus icon myspace icon payment-amazon_payments icon payment-american_express icon ApplePay payment-cirrus icon payment-diners_club icon payment-discover icon payment-google icon payment-interac icon payment-jcb icon payment-maestro icon payment-master icon payment-paypal icon payment-shopifypay payment-stripe icon payment-visa icon pinterest-circle icon pinterest icon play-circle-fill icon play-circle-outline icon plus-circle icon plus icon rss icon search icon tumblr icon twitter icon vimeo icon vine icon youtube icon

Elisabeth Mas

Elisabeth Mas

İstanbul’a ne zaman taşındın?

Üç buçuk yıl önce. Eşim aile işini devraldığı için İstanbul’dan başka bir şehre taşınmak gibi bir seçeneği yoktu. Benim çok daha esnek bir işim var. Buraya taşınmam, kendi markam Bless The Mess için daha iyi oldu bile diyebilirim. Türkiye tekstil üretimi için oldukça elverişli bir ülke. Bu nedenle hem aşk hem iş için İstanbul'a taşındım.

Andrea Ruiz ile kurduğunuz giyim ve aksesuar markası Bless The Mess’ten biraz bahseder misin?

Bless The Mess, Barselona’da kuruldu, İstanbul’a gelmemle bir nevi buraya taşınmış oldu. Aslında her şeyi birlikte planlıyoruz ama ben daha çok üretimden sorumluyum; Andrea ise lojistikten sorumlu. Barselona’da üretim yapmak oldukça maliyetliydi; ürünlerin %90’ını artık Türkiye’de üretiyoruz. Türkiye, tekstil için saymakla bitmeyecek avantajlar sağlıyor.

Tarzını nasıl tanımlıyorsun? Bless The Mess’in tarzıyla örtüşüyor mu?

Moduma göre giyinen biriyim. Bir gün boho-chic, başka bir gün rock’n roll gezdiğim oluyor. Bless The Mess’in de boho-chic bir tarzı var. Sanırım çoğu zaman onun stiline bürünüyorum.

İstanbul’daki favori tasarımcın kim?

Arkadaşım oldukları ve tarzlarını da çok sevdiğim için kesinlikle Raisa & Vanessa. Şık ve özgün tasarımlar yapmakta bir numara olduklarını düşünüyorum. Tasarladıkları her ürün tarzımı yansıtıyor.

Sık seyahat ediyorsun, bugüne dek yaptığın en unutulmaz seyahat neydi?

En üst sırada unutulmaz bir deneyim yaşatan Rio de Janeiro var. Şehrin yaydığı enerji, insanları ve insanların yaşam tarzları ilham verici. Kelimelerle ifade edemiyorum fakat eminim Rio de Janeiro’ya giden herkes bu enerjiyi hissediyordur.

Röportaj DİLŞAH KONDAKÇI Fotoğraf ABDULLAH GÜL 

Curated No.2'yi satın almak için tıklayın.

Read more

Ada Kokosar

Ada Kokosar

Edgardo Osorio

Edgardo Osorio

John Varvatos

John Varvatos

Your Cart

Your cart is currently empty. Click here to continue shopping.